AKTA RAHSIA RASMI 1972 PDF

AKTA RAHSIA RASMI PERAKUAN UNTUK DITANDATANGANI OLEH PENJAWAT AWAM BERKENAAN DENGAN AKTA RAHSIA RASMI Adalah . Akta Rahsia Rasmi semua pindaan hingga September Akta 88 by Malaysia.; 1 edition; First published in ; Subjects: Official. Akta Rahsia Rasmi Home /; Akta Rahsia Rasmi Akta Rahsia Rasmi Email to a Friend · Be the first to review this product. Availability: In stock.

Author: Kajilkree Mezimuro
Country: Australia
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 20 June 2006
Pages: 351
PDF File Size: 11.9 Mb
ePub File Size: 2.91 Mb
ISBN: 173-3-17911-549-5
Downloads: 20616
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Moogucage

Akta Rahsia Rasmi Akta Amazon Renewed Refurbished products with a warranty.

Akta Rahsia Rasmi 1972(Akta 88)

Menambah, memotong atau meminda Jadual 2B. There’s a problem loading this menu right now. Larangan membawa perkakas fotografi 7.

Meletakkan diri dalam kepercayaan ejen negara asing 7B. Create a free account Login. Alexa Actionable Analytics for the Web.

Akta Rahsia Rasmi 1972

Tajuk ringkas Tafsiran 2A. Seseorang Menteri, Menteri Besar atau Ketua Menteri sesuatu Negeri boleh melantik mana-mana rahsis awam melalui suatu perakuan di bawah tandatangannya untuk mengelaskan apa-apa. Akta ini bolehlah dinamakan Akta Rahsia Rasmi Kewajipan melaporkan permintaan bagi maklumat, dll. Amazon Music Stream millions of songs. Embed or link this publication.

If you are a seller for this product, would you like to suggest updates through seller support? Pengedar tunggal, Golden Books Centre Language: Shopbop Designer Fashion Brands. Amazon Second Chance Pass it on, trade it in, give it a second life. Perakuan oleh pegawai awam hendaklah menjadi keterangan yang konklusif Kuasa untuk menangkap Kuasa bagi menggeledah dan menyita Kuasa khas mengenai penyiasatan Menerima penyataan sebagai keterangan Keterangan rakan sejenayah Pemeriksaan pesalah Perlindungan pemberi maklumat Tanggungan bagi kesalahan di luar Malaysia Perbicaraan kesalahan Orang ramai tidak dibenarkan hadir semasa prosiding Tanggungan jenayah oleh perbadanan atau firma Menteri boleh memberikan kuasa polis kepada orang yang sesuai Kuasa di bawah Kanun Tatacara Jenayah tidak disekat Pemansuhan JADUAL 30A.

  LIVRO COIOTE ROBERTO FREIRE PDF

Amazon Rapids Fun stories for kids on the go. Share your thoughts with other customers.

Meletakkan diri dalam kepercayaan ejen negara asing 8. Seseorang yang melakukan apa-apa perbuatan supaya dirinya diletakkan atau mungkin diletakkan dalam kepercayaan mana-mana ejen negara asing melakukan suatu kesalahan yang boleh dihukum dengan pemenjaraan selama tempoh tidak kurang dari satu tahun tetapi tidak melebihi lima tahun. English Choose a language for shopping.

I’d like to read this book on Kindle Don’t have a Kindle? Seseorang Menteri atau pegawai awam yang dipertanggungkan dengan apa-apa tanggungjawab tentang mana-mana Kementerian, jabatan atau mana-mana perkhidmatan awam atau Menteri Besar atau Ketua Menteri sesuatu Negeri atau ketua pegawai yang menjaga hal ehwal pentadbiran sesuatu Negeri boleh, pada bila-bila masa, mengelaskan semula apa-apa suratan yang dinyatakan dalam Jadual atau apa-apa suratan rasmi, maklumat atau bahan sebagaimana yang telah dikelaskan dan selepas pengelasan semula itu, suratan, maklumat atau bahan tersebut hendaklah terhenti menjadi rahsia rasmi.

Jika, bagi apa-apa maksud yang memudaratkan keselamatan atau kepentingan Malaysia, seseorang— a menghampiri, memeriksa, merentasi atau berada di sekitar atau memasuki sesuatu tempat larangan; b membuat sesuatu suratan yang dikira menjadi atau yang mungkin atau yang dimaksudkan untuk menjadi berguna secara langsung atau secara tidak langsung kepada sesuatu negara asing; c mendapatkan, mengumpul, merakamkan, menyiarkan atau menyampaikan kepada seseorang lain sesuatu perkataan kod, isyarat timbal atau kata laluan rasmi yang rahsia, atau apa-apa benda, suratan atau maklumat yang dikira menjadi atau yang mungkin atau yang dimaksudkan untuk menjadi berguna secara langsung atau secara tidak langsung kepada sesuatu negara asing, orang itu melakukan suatu kesalahan yang boleh dihukum dengan pemenjaraan seumur hidup.

  LA 3551P PDF

Be the first to review this item Would you like to tell us about a lower price? Penalti bagi mengintip 3. Pihak berkuasa yang berwibawa itu, jika berpuas hati bahawa ada sebab yang munasabah bagi mempercayai bahawa yang diambil atau dibuat sedemikian mengandungi perkara atau maklumat yang memudaratkan keselamatan atau kepentingan Malaysia dan berguna secara langsung atau secara tidak langsung kepada sesuatu negara asing, boleh memerintahkan supaya suratan itu dirampas atau mana-mana bahagian daripadanya dihapuskan, dipadamkan atau dikeluarkan.

Undang-undang Malaysia Unknown Binding: Would you like to tell us about a lower price? Amazon Inspire Digital Educational Resources.

Akta Rahsia Rasmi

Amazon Drive Cloud storage from Amazon. Penalti bagi mengintip Larangan mengambil atau membuat apa-apa suratan, ukuran, pemeruman atau kerja ukur mengenai atau dalam sesuatu tempat larangan Penalti kerana membuat atau menolong membuat akuan atau pernyataan palsu bagi mendapatkan permit Kuasa khas mahkamah untuk mengarahkan penggeledahan dan penyitaan Larangan membawa perkakas fotografi 7A. Pelantikan pegawai awam untuk mengelaskan suratan rasmi, dsb. Write a customer review.

This article was written by admin