KNJIGA ROBINZON KRUSO PDF

Robinson Kruso. Adapted by: Slobodan Lazic’. Transl.: Ilija Korubin. Skopje: Kultura. Defoe, Daniel. Robinzon Kruso. Adapted Zagreb: Skolska knjiga . Robinzon Kruso [Danijel Defo] on Hardcover; Publisher: Knjiga komerc; Biblioteka Pustolovina edition (); Language: Serbian; ISBN Robinzon Kruso. Hardcover. ISBN ISBN Publisher: Knjiga komerc, This specific ISBN edition is.

Author: Shazilkree Arajora
Country: Saint Kitts and Nevis
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 10 May 2004
Pages: 129
PDF File Size: 13.79 Mb
ePub File Size: 15.59 Mb
ISBN: 142-6-72237-590-6
Downloads: 74418
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mikasa

Na bosanski forum svi unose radost.

Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. Lektire Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam.

I onda sam procitala knjigu Bijeli dvori Vehbi Kikaj ,tematika je bila slicna onome sto se meni tad desavalo u zivotu,drzalo mi paznju,interesovalo me.

Poslije toga sam pocela da citam svaku letiru,cak sam i radila u skolskoj biblioteci samo sto nisam voljela da pisem. U srednjoj sam bila oslobodjena tog pisanja lektire,jer je profesorica shvatila da ni manja ocjena me ne moze natjerati da uzmem olovku u ruke Na maturskom mi je bila tema Dervis i smrt, a ja izaberem pisati o medicinskoj sestri.

Robinson Crusoe () – IMDb

Dobila 4,kaznila me jer kaze da je zbog mene dala temu o Ahmedu N, a ja ga iskulirala. Foliranti su oni od kojih ti je muka Meni se dopadalo to sto smo imali slobodu govora,iznosenje svojih misljenja i stavova,a bome je lijepo cuti i tudja. Sjecam se,u prvom razredu srednje skole,imala sam profesoricu kojoj se nije dopadao moj nacin izlaganja lektire,nije htjela cuti moje misljenje o djelu vec podatke,godine,mjesta zbivanja,imena likova Sama sam se javila jedan puta,pricala sam sa profesoricom o lektiri pola sata,da bi mi na kraju rekla,sjedi 1,nisi razumila lektiru radilo se o lektiri “Ep o Gilgamesi” dobro se sjecam.

  ASTERIX CONQUERS AMERICA PDF

Sljedeceje tri godine predavala mi je druga profesorica,tada nisam ni znala da postoji za mene druga ocjena iz Lektire osim 5-ice! Najdraza mi je bila “Ana Karenjina” ako vec moram da izdvajam neku lektiru,onda bi to bila ta.

Ukratko Prepricana Lektira Robinzon Kruso

Give a girl the right shoes,and she can conqer the world! Meni sestra napravila sastav praaaavi kad tamo Ne znam da li sam pisao na ovoj temi ali zbilja su u to neko davnije doba lektire bile neprikladjene uzrastima.

Najdraza mi je bila ‘Zlocin i kazna” naravno I “Ana Karenjina”, ali mi je ona bila kontradiktoran lik do bola,nikad je nisam voljela, djelovala mi je kao razmazeno deriste Ali zato Ljevin. Ja ne svijetlim, ja sijevam!

Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala. Izbor lektira za skolarce se drasticno promijenio u odnosu na period kad sam ja isla u skolu. Zato sad jedan mjesec rade nekog princa – bajkica a sljedeceg Tolstoja De pisi sta si narucila, da ti zavidim Dnevnik Ane Frank je Moja preporuka je Abdurezak H. Svaka mu je za Mi smo citali Minku, sad je vise nema, a knjiga je odlicna. Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k’o Rafaelo kuglica. Orlovi rano lete Mato Lovrak: Robinzon Kruso Oskar Vajld: Pustolovine baruna Minhauzena Erih Najt: Voz do neba Zoran M.

  74HC245N DATASHEET PDF

Kako spavaju tramvaji Ferenc Molnar: Jazavac pred sudom Majo Topolovac: Inspektor vrtnih patuljaka Lektira knhiga sedmi razred Erih Kestner: Kelila i Dimna Mark Tven: Tajnoviti ponor Nura Bazdulj-Hubijar: Mama Leone Edgar Alan Po: Zija Dizdarevic je odlican. Njegove pripovijetke sam citala nebrojeno puta. A ja spomenuh A. Bjelevca, bio je zastupljen u 3.

Ukratko Prepricana Lektira Robinzon Kruso –

Dobar ti je izbor. Lovac u zitu, Vlati trave, Sjecas li se Doli Bel itd. Ja Malog princa nikad nisam voljela. Radi se o njegovoj ispovijesti zapisanoj neposredno prije smrt.

This article was written by admin