KONTABILITETI MENAXHERIAL PDF

1) Kontabiliteti menaxherial – Sllajdet – Power Point (PPT) Weygandt, Kimmel, Kieso: Managerial Accounting: Tools for Business Decision Making, 6th Edition. Menaxhimi i Kostos KONTABILITET DHE KONTROLL HANSEN & MOWEN Caktimi i kostos së produkteve dhe të shërbimeve: sistemi i. DOWNLOAD DETYRA TE ZGJIDHURA NGA KONTABILITETI MENAXHERIAL. Page 1. Page 2. The Chronicles of Narnia Complete 7-Book Collection (The Lion, .

Author: Mazull Tojalabar
Country: Sri Lanka
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 14 March 2006
Pages: 121
PDF File Size: 1.64 Mb
ePub File Size: 10.75 Mb
ISBN: 207-4-15899-633-5
Downloads: 56292
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazralrajas

Kontabiliteti Menaxherial

Published on Apr View 91 Download 6. Totali i kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi. Ort e puns s drejtprdrejt3. Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Duke qen se njsit jan t njjta, kostot e do njsie jan gjithashtu t njjta. Metodat e matjes s kostos: Kompania prdor sistemin standard variabil marxhinal t kostove dhe Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosFormulari i kostos pr punn me porosi t prfunduar.

Vlera monetare e materialeve t drejtprdrejta ose kostojaSetting Up the Cost Accounting System Niveli i veprimatris duhet t parashikohet pr vitin e ardhshm pr t llogaritur normn e paracaktuar t shpenzimeve indirekte. Rishikim i Java e parJava e par -? Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosT dhnat e prodhimit pr punn 23 dhe Shpenzimet indirekte t puns Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e kontabiliteit, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt.

Ushtrime nga kontabiliteti menaxherial Documents. Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q menaxhegial t prdoren pr qllime t shumfishta.

  57F4 CHALLAN PDF

Katr matset e nivelit t veprimtaris: Nj kosto direkte sht ajo kosto e cila mund t evidentohet Documents. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s materialeve t kontabilifeti.

Ai nuk mund t ndahet nga klienti dhe nuk mund t futet n stoqe. Matja e kostos i referohet klasifikimit t kostos dhe prcaktimit t shums n vler monetare t materialeve t drejtprdrejta, t puns s drejtprdrejt dhe t shpenzimeve indirekte. Nj shrbim karakterizohet nga natyra e tij e paprekshme. Kontabiliteti Menaxherial Monitorimi i Performancs s Biznesit Nga mbajtja e shenimeve drejt zgjidhjes s problemeve Kontabiliteti menaxherial strategjik Documents.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Ksaj i referohemi si sistemi i caktimit t kostos sipas procesit. Prshkrim i prgjithshmFormulari i krkess s materialeveSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhs s kostos pr kontahiliteti e prfunduara.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s puns s drejtprdrejta. Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhjes s kostove t prodhimit pr kompanin All SignsCaktimi i kostos pr kontabiilteti me porosi: Kostot akumulohen sipas puns n nj sistem t prodhimit me porosi.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp. Hyrje n Kontabilitetin Menaxherial dhe mjedisi?

Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPasqyra e t ArdhuraveCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos indirekte.

Prcaktimin e profitabilitetit Prcaktimin e fizibilitetit t shrbimeve t rejaNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Kosto pr njsi prbhet nga materialet e drejtprdrejta2 nenaxherial e drejtprdrejt shpenzimet indirektet vzhgueshme pr njsiShpenzimet indirekte aplikohen duke prdorur nj norm t paracaktuar t bazuar n shpenzimet indirekte t buxhetuara dhe kohn e buxhetuar t nxitsit. Prshkrim i prgjithshmVshtrim i prgjithshm i sistemit t caktimit t kostos3Firmat q veprojn n industrit e puns me porosi, prodhojn kontabiilteti shumllojshmri produktesh ose punsh, q jan zakonisht krejt t dallueshme nga njra-tjetra.

  GEORG FUCHS ALLGEMEINE MIKROBIOLOGIE PDF

Mbledhja e t gjith formularve t jenaxherial s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve.

Prshkrim i prgjithshm3Punve u ngarkohen kosto indirekte me nj norm t paracaktuar t shpenzimeve indirekte. Prdorimi i njohurive financiare pr t marr vendime t Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet. Vlera monetare e puns s drejtprdrejt 4.

Kosto e produktit t ksaj pjese jan: Ushqimi, cimento, derivatet e nafts dhe prodhimet kimikeNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostosMarrdhnia e akumulimit, e matjes dhe e ngarkimit t kostos2The cost accounting system must jontabiliteti the needs for cost accumulation, cost measurement and cost assignment.

Faktort nxits m t prdorur prfshijn: Secila pun dokumentohet n nj formular t kostos s puns me porosi.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Ligjrata Ushtrime – Vijimi i ligjratave Documents. Shpenzime indirekte t puns Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosRaporti i kostos s mallrave t shituraCaktimi i kostos pr punn me porosi: Kostot totale t prodhimit pr punn pjestohen me numrin e njsive t prodhuara pr t llogaritur koston pr njsi.

Malli i prodhuar sht i prekshm dhe mund t magazinohet. Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc. Kontabiliteti Menaxherial k5 Download Report. Prshkrim i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Kontabiliteti Menaxherial P2 – scaak.

Prshkrim i prgjithshm Karta e kohsSistemi kontabuliteti caktimit t kostos pr punn me porosi:

This article was written by admin